måndag 1 september 2014

Peter May-tävling

Jag brukar aldrig vara med på några tävlingar. Men det här kunde jag faktiskt inte låta bli. Inte vet jag hur jag ska hinna, men jag tänker i alla fall försöka. Det är ju i alla fall inte alls svårt att prata sig varm om böckerna, som jag ju verkligen älskar.

Det är något alldeles kolossalt lockande över bilderna man hittar på nätet från Yttre Hebriderna och Isle of Lewis. Jag blir som hypnotiserad ... Inte vet jag, det är lite samma känsla som jag får när jag tittar på bilder på ödehus på Instagram exempelvis. Jag blir lite galen och tror jag ska kunna ta hand om och renovera upp ett fallfärdigt hus helt på egen hand, och börja med självhushållning. Rent intellektuellt så inser jag ju att det är en viss skillnad på att odla persilja och basilika i ett växthus på fem kvadrat och att plöja åkrar och så, men ändå ...


5 kommentarer:

 1. Man måste vara UK resident tyvärr :( Jag blir precis som du alldeles fängslad av bilder härifrån, och från Shetlandsöarna. Måste åka dit nån gång och upptäcka. Ska vi göra en bokresa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Är det sant! Då har jag läst slarvigt ... Ja, tänk om man skulle kunna planera en bokresa ... Kanske kombinera med Edinburgh bokfestival ... Visst finns det något sådant?

   Radera
 2. Oh, my! Vilken fantastisk tävling! Och jo, platserna är ju liksom nästan hälften av historierna. Miljöbeskrivningarna, känslan av det vindpinade landskapet.

  SvaraRadera
 3. JA! Den festivalen var alldeles nyss. Det tycker jag vi siktar på ;) Har du läst Ann Cleeves? Du kan väl annars göra det så du blir lika sugen på Shetlandsöarna.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läst Cleeves och älskar Shetlandsböckerna. Har dock inte fastnat riktigt för Vera Stanhope. Har dock endast läst första ännu. Ska ge henne en chans till!

   Radera