onsdag 13 mars 2013

Nytt bokprat på gång

Idag ska jag bokrata för en ny fyra, och det här är titlarna som får följa med idag;

Spöken och spioner av Katarina Mazetti handlar om fyra kusiner som träffas för första gången. De blir hopfösta under sommarlov hos en moster de inte känner som  är konstnär och bor ute på en ö. det är högst motvilligt kusinerna åker ut till ön, men när de väl är där blir det inte så förfärligt som de trott. Mostern är riktigt snäll och dessutom händer det en massa mystiska saker som de känner att de måste försöka få klarhet i.


Ingelin Angerborn är en av mina absoluta favoriter. Hon skriver ofta böcker med magiska inslag, som är precis lagom mystiska och spännande. Någonstans på gränser mellan verklighet och det övernaturliga. I För alltid ska Nora tillbringa sommarlovet hos en kompis till mamman, eftersom mamman ska ut och vandra. Redan på bussen ut till Vanja börjar det hända märkliga saker. Nora får sms från ett okänt nummer, och personen skriver att hen längtar efter Nora. Sedan fortsätter det med att Nora hittar ett brev i ett ödehus nära stugan där hon bor med Vanja. Till mitt älskade barn, på din födelsedag den 1 juli står det på brevet, och Nora fyller år just den 1 juli. I brevet står det; Det finns ingen början. Det finns inget slut. Ty det finns ingen tid. Nora förstår ingenting, och det bara fortsätter med konstiga sammanträffanden och märkliga händelser. Till slut blir hon riktigt rädd och ber Vanja om hjälp. Spännande, mystiskt och mycket bra!

Vinterkarusellen av Kerstin Gavander har jag skrivit om i ett tidigare inlägg.


Likadant med Alex och Corinthia......och Pappa polis!Hinner jag kommer jag också att prata om Svart Glas av Maud Mangold, som handlar om Umbra som flyttar med sin mamma konstnären till ett stort, gammalt hus ute vid havet. Mamman är konstnär och behöver få ro att måla. Men, mamman är också en ganska skör människa och Umbra får ta ett enormt ansvar hemma, hon får ta hand om både sig själv och mamman. Det finns både goda grannar, nya kompisar och storasystrar som ställer upp som tur är. Det finns också en person till, som inte riktigt vill ge sig till känna, men som Umbra känner att hon måste hitta och få prata med. Svart glas är lite mer svårtillgänglig, men jag tycker det skulle vara roligt om någon ville läsa och sedan berätta för mig vad de tycker. Jag gillar den, fast tycker kanske att det inte riktigt höll hela vägen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar