måndag 20 augusti 2012

Trolldom i Gamla stan

Jag fortsätter att läsa in mig på titlar för att kunna bokprata för lite treor, fyror och femmor i höst. Här kommer ett exempel till på vad jag läst;

Titel Tolldom i Gamla stan
Serie; Jakten på Jack
Författare; Martin Olszak
Illustratör; Anna Sandler
Förlag; Rabén & Sjögren


Trolldom i Gamla stan är första boken om Jack som efter att han förlorat sina föräldrar har slussats runt på olika barnhem och till avlägsna släktingar. Ingenstans har han trivts särskilt bra och ingenstans vill man att han ska stanna kvar.

Nu är det i början av sommarlovet och Jack har blivit satt på en buss till Stockholm där han ska vara hos någon släkting under hela sommaren. Vem vet han inte, det är ingen på barnhemmet som har brytt sig om att tala om det för honom.

Han är inte på särskilt gott humör och förväntar sig det värsta. Därför blir han också desto gladare när den person som möter honom på bussterminalen är hans moster Betty, den enda släkting som han faktiskt tycker om och som verligen tycker om honom tillbaka.

Men, det dröjer inte särskilt länge förrän Jack märker att det är någonting som inte riktigt stämmer med Betty. Och vad var det egentligen som hände, då för längesedan, när hans föräldrar försvann helt spårlöst? Spännande Fantasyserie som nästan alltid är utlånad!

2 kommentarer:

 1. Spännande och tack för tips vad jag skall fylla vidare in i dotterns hylla! Tack!

  Med Vänliga Hälsningar
  Lars Nilsson
  Röbäck


  @filurlars @ twitter

  SvaraRadera