måndag 6 augusti 2012

Ett hus utan speglar

Titel; Ett hus utan speglar
Författare; Mårten Sandén
Förlag; Rabén och Sjögren
Recensionsexemplar

Ett hus utan speglar är en finstämd mysrysig historia. Thomasine, som är en 11-årig tjej befinner sig i Henriettas hus, tillsammans med sin pappa, hans syskon och sina kusiner.

Henrietta är en gammal släkting till pappan som en gång var en firad skådespelerska. Nu är hon gammal och sjuk, och det pågår någon sorts tyst arvstvist redan innan hon är död. De vuxna diskuterar tyst och hetsigt i köket, och tystnar när barnen närmar sig. Det är en mycket tryckt stämning i huset.

Henrietta har ett riktigt gammalt kråkslott till hus. Det finns massor av rum och det är helt perfekt att leka kurragömma i. Till en början trivs Thomasine. Det känns spännande med huset och med alla kusinerna. Men ganska snart märker hon att det är något som inte stämmer. Varför finns det ett rum fullt med speglar och varför är det inte alla som hittar dit? Vad är det som händer med de som har varit i spegelrummet, och vem är det de träffar där?

En lagom mystisk berättelse som väcker frågor om vem man är och varför man blivit den man är.

2 kommentarer:

  1. Skulle den passa att läsa högt?

    SvaraRadera
  2. Absolut, läs igenom den själv först och kolla bara, vad du tycker. Hur gamla är barnen? Kan vara lite svår om barnen är för små.

    SvaraRadera