fredag 17 augusti 2012

Matchad

Titel; Matchad
Författare; Ally Condie
Förlag; Rabén och Sjögren
Recensionsexemplar

I Matchad ser världen inte ut som vi känner den. Nu är det Samfundet som styr, och de styr över det mesta. Ända ner till beslutet om vem du ska leva resten av ditt liv med. När det äntligen är dags för Cassia att närvara vid banketten där hon och många fler med henne ska få veta vem hon har blivit ihopparad med, känner hon sig helt lugn. Lite pirrig såklart, men hon litar helt och fullt på att Samfundet vet hennes bästa och har gjort den absolut bästa matchningen för henne.

Därför blir hon mest häpen när hon efter att ha sett Xanders ansikte på den stora skärmen, även ser ett annat ansikte flimra förbi en kort sekund innan skärmen släcks.

Har Samfundet begått ett misstag? Vad är det som händer? Utan att egentligen vilja, så börjar Cassia fundera över sådant som är bäst att låta vara.

Matchad är första delen i en planerad trilogi, som jag är säker på kommer att gå ut bland våra ungdomar. Det märktes direkt på jobbet (bibliotek för er som inte vet) när den kom, att titeln lånas ut hela tiden. Kul.

2 kommentarer: