onsdag 29 augusti 2012

Skuggan i väggen

Titel; Skuggan i väggen
Författare; Kerstin Lundberg Hahn
Förlag; Raben & Sjögren


Skuggan i väggen är en riktigt bra, spännande med lite övernaturliga inslag bok för ca 10-13 åringar.

Micke (som egentligen heter Mikaela) flyttar upp till Norrland med sin mamma som är konstnär. De hyr ett gammalt hus som stått tomt länge. Ingen vill längre bo i huset eftersom en 11-årig flicka som bodde i huset för över 50 år sedan drunknade i älven, och alla tror det var någon som knuffade i henne. Allt sedan dess har man sagt att hon spökar.

Micke är van vid att flytta, de flyttar hela tiden, så hon tycker inte det är direkt läskigt att komma som ny i klassen, och hon genomskådar allas roller ganska snabbt. Det är en tjej med skinn på näsan som vet vad som är rätt och fel, bara hon tänker efter lite.

Det första Micke ser när hon stiger in i sitt nya rum är en skugga på väggen. Utan att tänka efter börjar hon prata med skuggan. Lite på skoj. Hon presenterar sig och sin mamma, berättar lite om sig själv. Till en början ser hon bara just en skugga och tycker inte rummet känns ett dugg läskigt. Men undan för undan händer andra saker. En skugga av en flicka slinker in genom ytterdörren. En gammal förvirrad dam tror Micke är någon annan. Blöta fotsteg i trappan. Jag ska bokprata om den här titeln imorgon och tror den kommer att gå hem. Hoppas på mer i den här stilen av Kerstin Lundberg Hahn!

1 kommentar:

  1. Skuggan i väggen är en riktig bra bok jag har bara läst halva nu men jag gillar den väldigt mycket.

    SvaraRadera