onsdag 9 mars 2016

Ole Dole #blogg100 9

Titel: Ole Dole
Författare: M. J. Arlidge
Förlag: Lind & Co

Ole Dole är ytterligare en debutroman, som fått en riktigt fint mottagande. Det är spännande, ganska rått och det är knappt en lugn stund i boken. Jag gillar huvudkarkatären kriminalkommissarie Helen Grace riktigt mycket, och jag gillar pusselbitarna man får till hennes liv allteftersom berättelsen fortskrider.

Det står klart nästan från första sidan att det är någon sorts psykopat man har att göra med i Ole Dole, men exakt hur det hänger ihop är helt omöjligt att lista ut. Det börjar med att ett ungt par som liftar hem efter en festival blir drogade och kidnappade. När de vaknar upp befinner de sig i botten av en tömd simbassäng utan någon som helst möjlighet att ta sig ut. Ingen mat och inget vatten och fullständig tystnad. Fram tills dess att en mobil ringer och de svarar. De ställs inför ett djävulskt beslut. Bredvid mobilen ligger en pistol med en kula i. En av de måste dö för att den andre ska få leva.

Det här scenariot, med andra personer på andra platser, upprepar sig ett antal gånger och polisen famlar i blindo. Sakta men säkert börjar dock Helen Grace inse vad som binder samman offren, och till en början har hon svårt att ta in vad och vem det är hon ställts inför.

Jag ska absolut inte avslöja slutet, som är en riktig cliffhanger ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar