fredag 4 mars 2016

Katthämtningen #blogg100 4

Titel: Katthämtning
Författare: Camilla Ceder
Förlag: Bonnier Carlsen


Katthämtningen påminner en del om Utan djur så dör jag av Siri Spont. Förutom att den är lite tvärtom! i Utan djur så dör jag har huvudpersonen ingen brist på husdjur utan tvärtom faktiskt. Jag har skrivit om Siri Sponts böcker tidigare och gillar dem mycket. De är perfekta att bokprata om.

I katthämtningen, som är den tredje delen i en serie om Sally som inget hellre vill än att få ett eget husdjur, förstår man ju redan av titeln att det är kattungar det handlar om.

Sallys pappa är väldigt allergisk och det är det som är anlednignen till att familjen inte kan ha något husdjur. Alla andra i klassen plus kusinerna har husdjur och Sally känner sig ganska olycklig över att inte kunna få ha ett endaste litet djur.

Sedan kommer Sally och bästa kompisen på den lysande idén att man kanske kan ha en liten katt på balkongen? Sagt och gjort. De cyklar iväg och hämtar hem en liten urgullig kattunge. Till en början går allt som planerat, men när sedan kattungen börjar jama högljutt är det kört.

Kattungen får stanna över natten, men sedan måste de förstås köra tillbaka med den till ägaren. När föräldrarna kommer tillbaka har de istället med sig en stor högljudd fågel i en bur ... Inte precis det slags husdjur som Sally tänkte sig, Hon vill ha något djur man kan gosa med, men ändå. Kanske kan det blir lite mysigt med en fågel också? Om nu det är enda alternativet?

3 kommentarer:

 1. Låter perfekt att låna och läsa för den lilla och för den stora att läsa själv. De tjatar en hel massa om husdjur just nu. Vi håller tjatet på avstånd genom att "skylla" på en allergisk farmor, men hon är ju vår bästa barnvakt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hemma hos oss är 14-åringen inne i en intensiv köpa häst-period ... De kommer och går, men denna gång har det pågått ett tag. Inget man kan ha på altanen precis ...!

   Radera
  2. Oj då! Ja, häst är liksom i en helt annan liga.

   Radera