måndag 6 februari 2012

Jag tycker fortfarande om det här!

Titel; Den skräckslagne stekelsamlaren
Författare; Annalena Hedman
Förlag; Rabén & Sjögren
RecensionsexemplarAndra delen i serien om Abbe och de andra i Istermyrträsk, Den skräckslagne stekelsamlaren, är minst lika bra som ettan. Jag blir mer och mer förtjust i de här böckerna. Inlägg om tredje delen; Recept för en flygtur kommer då det är dags för recensionsdatum, och jag hoppas det kommer fler böcker i serien.

I tvåan har Abbe det besvärligt med alla insekter och småkryp som finns överallt. Sven, som arbetar på biblioteket tillsammans med Abbes mormor, samlar på insekter och ska försöka hjälpa Abbe att komma över sin insektsskräck...Det blir lite si och så med det, men Abbe får en idé när hon får reda på att det finns en insekt som Sven verkligen vill ha till sin samling, en som verkar stört omöjlig att få tag på, nämligen den tvekäftade sågstekeln...Nu ska Sven snart fylla 50 och vad vore en bättre present än just en tvekäftad sågstekel? Eller?

Som sagt, mysig serie som går hem hos treor, fyror och femmor.

Snart kommer ett inlägg här på bloggen där jag samtalar med två tjejer i fyran som ska berätta lite om sin läsning och då ska vi bland annat ta upp den här serien. Det ska bli kul att höra deras åsikt!

3 kommentarer:

 1. Dom här böckerna gillar min dotter som går i femman! :-)

  SvaraRadera
 2. Hade detta varit en bok för oss vuxna hade jag nog inte gillat den. Hahaha
  Men detta låter som något för min ena son, han som går i 3an.

  Är det lättlästa böcker?

  Ha en bra dag!

  Vi ses i höst!
  Kram
  Annica

  SvaraRadera
 3. Perfekta för treor,fyror och femmor skulle jag vilja säga,beroende på hur man läser och vad såklart. Hyfsat lättläst,roligt utan att vara för tokroligt. Gillar som sagt mycket!

  SvaraRadera