onsdag 30 november 2011

Vill gärna läsa mer!

Serie; Trolldomens tre skrifter
Titel; Smaragdernas bok
Författare; John Stephens
Förlag; Semic
RecensionsexemplarDet här tycker jag om! Man får lite Harry Potter känsla, och det tycker ju inte jag är helt fel. Det känns lite saga, lite Fantasy, lite humor, spännande och allmänt mysigt att läsa. Passar alla åldrar, också precis som HP.

Smaragdernas bok handlar om Kate, Michael och Emma som är tre syskon som skickas från barnhem till barnhem. Kate som är äldst är den enda av de tre som kommer ihåg föräldrarna och som också kommer ihåg någonting från den kvällen då de såg sina föräldrar för sista gången. Mamman väckte dem och en man kom och hämtade dem och körde iväg med dem. Det sista mamman sa till Kate var att deras föräldrar älskar dem väldigt mycket, att de skulle ses igen och att hon, Kate, skulle ta hand om sina syskon.

Nu har det gått tio år och Kate har tagit hand om sina syskon, men föräldrarna har inte kommit tillbaka. Barnhemmen de bott på har inte lyckats med att hitta något riktigt hem åt barnen så de skickas runt till olika ställen och nu var det dags igen. Det här är, enligt föreståndarinnan på barnhemmet, deras sista chans. De ska till en doktor Pym som bor på ett märkligt ställe i ett märkligt gammalt hus.

De hinner knappt packa upp sina väskor innan de råkar hitta en gammal konstig bok och kastas igenom tid och rum. Här blir det ett klassiskt Fantasy-upplägg med ett uppdrag att utföra innan man kan återvända hem till sin egen tid igen. Under resans gång får Kate dessutom en snabb glimt av en kvinna som kan vara barnens mamma.

Barnen har (precis som HP!) i början av boken inte en aning om att de besitter magiska gåvor, detta upptäcker de allt eftersom handlingen går framåt.

Smaragdernas bok är första delen i serien Trolldomens tre skrifter och jag ser redan fram emot att läsa tvåan. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan den kommer!

2 kommentarer:

  1. Den verkar riktigt bra! Särskilt det du sa om HP-känsla fick mig att vilja läsa den! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, läs den! Ska bli spännande att se hur tvåan är.

    SvaraRadera