måndag 28 november 2011

We'll always have summer

Titel; We'll always have summer
Författare; Jenny Han
Förlag;  Simon & Schusters Children's Publishing
Det var nästan så att jag inte ville att den skulle ta slut. Jag vill inte avslöja för mycket, men slutet kändes på många sätt lika mycket som en början som ett slut. Samtidigt som jag är ett verkligt fan av serier som verkligen har ett slut, på riktigt, och inte bara fortsätter i all oändlighet, så känns det som om jag gärna vill ha en fortsättning på det här. Jag vill veta vad som händer!

De två första delarna i serien har jag läst på svenska, vilket jag nästan ångrar lite då jag läste tredje delen på engelska. Inte för att jag tycker det har varit dåliga översättningar, tvärtom, utan för att att det ju alltid hur bra översättningar det än är finns nyanser i språket som går förlorade. I We'll always have summer så tyckte jag att det var mer humor än i de två tidigare delarna. Ni vet den där lite stillsamma humorn som jag gillar så mycket, och jag misstänker att den är grymt svår att få till i en översättning.

Handlingen lite kort (utan att för avslöja för mycket!); Belly och Jeremiah är fortfararnde ett par. De går på samma college och Belly trivs bra med det här arrangemanget. Däremot finns det andra i hennes närhet som har invändningar. Bland annat Bellys mamma som tycker att collegetiden borde vara en tid då man knyter nya kontakter och inte enbart tillbringar all sin fria tid med sådana männsikor man känt i hela sitt liv.

Conrad ser de inte mycket av. Han håller sig borta, kommer bara på korta besök för att försvinna lika snabbt som han dök upp. Belly själv känner sig fortfarande lite skakig när han är i närheten. Lika säker som hon känner sig på sina känslor för Jeremiah, lika osäker känner hon sig inför Conrad.

När Belly och Jeremiah vid en familjemiddag annonserar en nyhet som kommer som en fullständig överraskning för alla närvarande, skakar de om tillvaron för sina nära och kära så att det blir svårt att återgå till det normala.

Väldigt fin och lätt beroendeframkallande är den här ungdomsserien av Jenny Han. Hett tips till alla (självklart även vuxna!!) som inte har läst den ännu.

Första delen i derien

Andra delen i serien

2 kommentarer:

  1. JAG ÄR HELT BEROENDE AV BÖCKERNA OCH JAG MÅSTE KÖPA/LÅNA WE'LL ALWAYS HAVE SUMMER. KÄNNS LITE TRÅKIGT ATT DET INTE FINNS I SVENK UPPLAGA ÄNNU MEN DET ÄR OKEJ NU NÄR DU SÄGER ATT HUMORN ÄR ANNORLUNDA MED ENGELSKA. SER VERKLIGEN FRAMEMOT ATT FÅ LÄSA BOKEN!

    SvaraRadera
  2. Det är nästan så jag önskar att jag hade den här serien kvar att läsa!

    SvaraRadera