lördag 25 juni 2016

Klar för start Sigge

Titel: Klar för start Sigge
Författare: Lin Hallberg & Margareta Nordqvist
Förlag: Bonnier Carlsen


I den senaste Siggeboken, Klar för start, Sigge så är sommarlovet snart slut och shetisarna ska sättas igång lite smått igen innan ridskolesäsongen drar igång.

Elina svävar som på moln eftersom hon äntligen, äntligen är riktig skötare på Sigge.

Som ett stort fan av Sigge är det som alltid ett kärt återseende när det kommer nya böcker om de här charmtrollen till shetlandponnier.

Det är inga stora dramatiska händelser utan charmen ligger i det lilla och vardagliga. Jag gillar att Elina inte hela tiden framställs som en liten glad och god unge som aldrig gör fel, utan att hon tillåts vara tjurig och gnällig ibland.

Helt klart så är det många små hästtjejer som känner igen sig i vardagsproblematiken med kompisar, avundsjuka och osämja. Sedan är det fint att det brukar ordna upp sig. Man kan bli osams och vara sur ett tag, men det är alltid väldigt skönt när det reder ut sig och man kan bli sams igen.

Jag skrev för ett tag sedan att den riktige Sigge har gått bort, vilket känns sorgligt såklart. Samtidigt så hade han förmodligen levt ett helt fenomenalt hästliv, och tänk så många barn och vuxna som Lin Hallberg och Margareta Nordqvist förgyllt vardagen för när de använt Sigge som modell för serien om Sigge, Sam och de andra. Lin Hallberg skrev i ett pressmeddelande när Sigge gått bort att hon kommer fortsätta skriva berättelser om Brobystallet, vilket var härligt att höra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar