fredag 23 maj 2014

Avgrundens änglar

Titel; Avgrundens änglar
Författare; Magnus Nordin
Förlag; Bonnier Carlsen
RecensionsexemplarHär kommer en kortis. Jag måste (jag vet att jag tjatar om det här, men det kan inte hjälpas!) försöka få iväg lite fler texter om lästa titlar. Jag blir galen. I Avgrundens änglar träffar vi en grupp unga människor ledda av en gymnasielärare, Molly, som tar lagen i egna händer då det gäller att ta upp kampen mot män som förgriper sig på unga kvinnor, i de fall de anser att polisen inte gör tillräckligt.

Det handlar om många unga människors verklighet, chatsidor där vuxna människor är någon annan än den de utger sig för att vara. Utsattheten alltför många är drabbade av när man inte har någon att vända sig till.

Det här är spännande och ganska otäckt på sina ställen i och med att det ligger så nära och att ämnet är så laddat. Det händer överallt hela tiden, och man kan bara hoppas att ingen av ens nära och kära kommer att drabbas. Man önskar självklart att ingen överhuvudtaget, någonstans, ska drabbas! Det här är en sådan där bok som man egentligen vill rycka ur händerna på de låntagare som man tycker är på tok för unga för att läsa om det här. Det är också en sådan bok som borde fungera alldeles utmärkt som diskussionsunderlag på gymnasiet, och kanske i nian?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar