måndag 19 maj 2014

A dark and twisted tide

Titel; A dark and twisted tide
Författare; Sharon Bolton
Förlag; Bantam Press

Som jag längtade efter att denna bok skulle ges ut! Jag minns att under Bokresan 2013 så låg jag och läste boken innan i serien om Lacey, Joesbury och de andra och började redan när jag slog ihop den att tänka på nästa ...

När jag läste Like this for ever, så kände jag att, visst, man kan störa sig en del på utseendefixeringen, Joesburys turkosblå ögon, Lacey skönhet etc. Men nej, jag väljer att strunta i de bitarna när de gäller de här karaktärerna. Jag gillar det här för mycket för att vilja bry mig.Så är det med A dark and twisted tide också. Redan på sidan 2 (!) tror jag, dyker det upp en kommentar om de turkosblå ... Men som sagt, strunt i det! Det är spännande och det är en genomarbetad berättelse, och det känns som om Bolton verkligen tycker om och vårdar sina karaktärer.

En annan sak som man kan reagera på, jag vet att Jessica på Bokbabbel också skrev om det här, är att det blir problematiskt när det är en av poliserna själva som hela tiden råkar ut för någonting. Hur mycket elände kan en och samma person egentligen vara med om, för att det ska kännas hyfsat trovärdigt? Även detta väljer jag att släppa.

Hela upplägget kring husbåtarna, Themsen och människorna som bor så nära floden känns riktigt spännande, tycker jag. Jag blir väldigt sugen på att ta mig längs med Themsen på ett annat sätt än vad jag tidigare gjort, nästa gång jag åker till London. Jag har en känsla av att det kan kännas som en helt annan stad. Både skrämmande och härlig.

Lite kul är det också att efter det att jag kom hem från London nu i april, så har vi hemma flera gånger pratat om att bo på kanalbåt i London under en period. Ett tecken! Fast man vill ju inte vara med om några ruskigheter förstås.

Om jag ska ha några invändningar, så är det i så fall att jag velat ha med Joesbury mer i handlingen, men det var säkert ett medvetet drag av Bolton, att spara lite på kärlekshistorien. Positivt var att man fick lära känna Dana lite mer och fick mer sympati för henne. Förmodligen, eller förhoppningsvis, kommer hon och Helen att få ännu lite mer utrymme även i nästa bok. Nu slog det mig att Lacey och Joesbury kanske fasas ut något i nästa del? Till förmån för Dana och Helen? Så det inte ska bli inflation i allt som händer Lacey som person? Spekulera kan man ju alltid göra ... Men, som sagt, same procedure; När kommer nästa del?!? Så snart jag slog ihop A dark and twisted tide, så började jag längta efter nästa!

6 kommentarer:

 1. Vi har pratat om att åka kanalbåt i England i flera år! Hoppas så att vi kan få till det någong gång. Hade varit så roligt. Vet du, mitt FÖRHANDSBESTÄLLDA ex har fortfarande inte dykt upp men jag vet i alla fall att den är skickad nu. Grrr.. längtar ju också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara himla mysigt att åka kanalbåt ... Eller ännu hellre bo på en ett tag! Men vad konstigt att det blivit så försenat. Trist! Men, du har härlig läsning framför dig!

   Radera
 2. Jamen visst är det underligt, att Lacey bara snubblar över trubbel trots att det hade funkat helt bra utan snubblandet EFTERSOM HON ÄR POLIS. Bah, så underligt!

  Inte alls omöjligt att Dana & Helen får synas lite mera, Helen är ju dessutom ensam huvudperson i en av de tidigare fristående böckerna! Eller var det rentav två böcker, minns inte riktigt men jag har läst och skrivit om dem alla iaf, får kontrollera där :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog i två av de fristående Helen var med? Får också ta och kolla upp! Jag undrar om jag ens skrivit om alla Bolton ... Hmmm, får kolla det också.

   Radera
 3. Törs knappt läsa vad du skrivit, jag ser så fram mot att läsa den här. Men noterar slutmeningen ändå:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland räcker det gott att läsa sista meningen ;-)

   Radera