fredag 2 november 2012

Uddas verklighet

Titel; Uddas verklighet
Författare; Nene Ormes
Förlag; Styxx
Recensionsexemplar

Jag ska villigt erkänna att om det inte vore för att Nene Ormes var en av de inbjudna ungdomsförfattarna som kom upp och presenterade sig under bloggambassadörernas bloggträff för unga bloggare under bokmässan, så hade jag nog aldrig läst Udda verklighet. Dels så låg den i den goodiebag vi ambassadörer fick med oss, och dels så var Nene Ormes verkligen intressant att lyssna på under intervjun.

Urban fantasy är annars inte alls min grej, men Udda föll jag för. Det är som sagt svårt att säga hur mycket som beror på att jag gillade Nene Ormes.


I den här första delen om Udda får hon klart för sig att hon drömmer sanndrömmar. Hon har alltid plågats av, vad hon trott vara, väldigt verkliga mardrömmar. Så en natt drömmer hon om en kvinna som jagas genom Malmö för att slutligen bli mördad vid ett brunnslock vid Malmö central. När Udda och hennes vän och granne Daniel bestämmer sig för att leta upp stället där Udda såg kvinnan bli mördad, mest för att få ett slut på Uddas drömmar, ser de brunnen i hennes drömmar fläckad av blod.

Udda kommer i kontakt med en värld som hon inte kunde ana existerade, en värld full av hamnskiftare och orakel. En värld med regler som Udda inte har en aning om, och som hon nu måste förhålla sig till eftersom hon själv nu är en del av den.

Jag vet inte om jag blir så sugen på annan Urban fantasy, men jag kommer i alla fall att läsa fortsättningen om Udda, Särskild, som kom ut nu 2012, också den på Styxx förlag.
2 kommentarer:

  1. Instämmer helt med dig! Detta är verkligen utanför den där berömda bekvämlighetszonen för mig, men jag tyckte också att Nene Ormes var jätteintressant att lyssna på. Och just urban fantasy som utspelar sig i Malmö kändes faktiskt väldigt spännande. Jag har inte kommit till skott än, men jag ser fram emot att läsa om Udda.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tyckte det var riktigt bra! Alltid kul att läsa också, när man lyssnat på och gillat författaren.

    SvaraRadera