måndag 22 oktober 2012

Kurt Cobain

Titel; Kurt Cobain finns inte mer
Författare; Hanna Jedvik
Förlag; Rabén & Sjögren
Recensionsexemplar

Lovis och Alex i Kurt Cobain finns inte mer hittar varandra första dagen på gymnasiet. De blir helt oskiljaktiga, de gör allt ihop, men de blir inget kärlekspar. Alex dras mer till killar. Och till något annat, något mer och något svartare än vad Lovis egentligen vill kännas vid. Hur nära de än står varandra, så finns det en del av Alex som han behåller för sig själv. En del som Lovis inte har fullt tillträde till, och som kanske känns lite skrämmande. Eller om inte skrämmande, så oroande.

Hanna Jedvik har många musikreferenser i denna sin andra ungdomsroman, och i o m att den utspelar sig på 90-talet så är det väl där mina (inte särskilt starka, men ändå) invändningar mot boken ligger. Jag tänker mig att det kanske är svårt att som ung idag referera till musik och andra samhällsfenomen från 90-talet. Samtidigt så läser man ju hela tiden romaner från olika tidsepoker och det är ju inget konstigt med det, så det kanske inte är något stort problem alls. Som när man tittar på någon film med några år på nacken och tycker telefonerna ser förskräckligt klumpiga ut.

Under bokmässan kom Hanna Jedvik upp för en intervju då vi bloggambassadörer hade vårt mingel för unga bokbloggare, och det var intressant att lyssna på henne. Det märktes att de ungdomar som hade läst boken tyckte om den och jag är ganska säker på att de som inte hade läst den innan, planerade att göra det efter mässan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar