tisdag 16 oktober 2012

Hitta hem

Titel; Hitta hem
Författare; Ann-Helén laestadius
Förlag; Raben & Sjögren
Recensionsexemplar


Det här blir bara bättre och bättre, jag tycker så mycket om böckerna om Agnes, och Hitta hem är verkligen inget undantag. Ann-Helén Laestadius skriver så lyhört och med fingertoppskänsla både om att vara ung med allt vad det innebär, och om att tillhöra två olika världar med oundvikliga krockar som följd.

I Hitta hem kommer Henrik för första gången på besök till Agnes i Solna. Tidigare har de bara träffats när hon varit uppe i Soppero. Självklart är Agnes nervös och lite orolig över vad hennes vänner ska tycka. Men det spelar ju egentligen ingen roll, eller? Hon vet ju själv vad hon tycker. Samtidigt kanske det inte är fullt så enkelt. Man ser en människa på ett helt nytt sätt när man tar honom eller henne från den miljö man är van att se dem.

Några veckor innan sommarlovet är slut sedan, åker Agnes till Soppero för en återträff med ungdomarna från konfirmationslägret, och märker då med en gång att det är något som inte stämmer med  Jåke. Han drar sig undan och verkar närmast rädd för Henriks kompisar. Agnes nöjer sig inte med att han upprepar sitt "allt är bra", utan fortsätter fråga och undra.

Man kan inte annat än att längta efter femman i den här fina serien, och glädjas åt att den ska filmatiseras! Eller ska förresten, jag undrar om det inte var så att den skulle vara klar 2012? Får försöka ta reda på det här snarast! Ska blir spännande att se Agnes på film. Och alla miljöer. Undra om man blir besviken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar