fredag 14 augusti 2015

Ingen partyprinsessa precisNej, ingen kan anklaga mig för några sena kvällar denna resa precis. På hotellrummet innan kl 22:00 för andra kvällen i rad. Helt nöjd och belåten med allt förutom att jag inte hittat någonstans att bada. Det blir nog att hoppa i vid kallbadhuset i alla fall. Jag hade hoppats hitta något lite mer avskilt ställe att bada på, lite närmre där jag bor, precis vid botaniska trädgården.

Först ut idag på programmet var Helena Dahlgren som moderator med Alex Marwood & Lars Kepler som pratade horror. Mycket intressant! En sak de tog upp, som jag aldrig tänkt på, är att inom genren crime så börjar det ofta mörkt men slutar i någon sorts optimism. Till skillnad från inom skräck/horror, som ofta slutar mörkt.


Både Marwood och paret Kepler var eniga i att det bästa är när ens karaktärer får ett eget liv. När de börjar fatta egna beslut och bete sig på ett sätt som inte alls var meningen från början. 

Andra programpunkten hade titeln Bloody British, och här samtalade Belinda Bauer och Denise Mina om den brittiska deckartraditionen (eller bristen på densamma?!?). Det kändes otroligt förmånligt att få sitta och lyssna på dessa vassa brittiska damer. Helena Dahlgren var moderator även här, vilket gick helt galant.Tredje punkten hade rubriken Seriemördare, och här medverkade Tony Parsons, Christoffer Carlsson och Lars Kepler med Helena Dahlgren som moderator. Spännande samtal mellan otroligt pålästa och kunniga författare. Fjärde samtalet jag lyssnade på idag var Tove Alsterdal och Åsa Larsson under punkten Norrländska Deckarlandskap med Magnus Utvik som moderator. Det här är två av mina svenska favoritförfattare och det var en ren njutning att få höra dem i ett sådant här forum. De är, förutom att de skriver bra och intelligenta böcker, väldigt roliga båda två med vad det verkar mycket humor.
Till sist får väl erkännas att Team #boblmaf inte gjorde någon större succé på deckarquizet ...


2 kommentarer:

  1. Vilka spännande seminarier! Önskar att jag vore där jag med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror du hade gillat vartenda ett :-)

      Radera