torsdag 1 augusti 2013

Gästbloggare B O:s sommarläsning

Här kommer lite tankar från B O gällande hens läsning nu i sommar!


Nattpatrullen : Sergej Lukjanenko  Fantasy

Här kommer en ny dimension in i den eviga kampen mellan ont och gott. Det finns ingen segrare, balansen mellan det goda och det onda måste upprätthållas till varje pris. Mycket spännande. Jag ser fram emot att läsa de övriga 2 delarna om Nattpatrullen.

Myrstacken : Jenny Valentine   och Vad jag såg och när jag ljög : Judy Bluntell    Ungdomsböcker

2 olika berättelser med många beröringspunkter. Ung flicka 10 resp. 15 år lever med ensamstående slarvig självupptagen mamma med stor dragningskraft på män. Båda tar på sig den svåra uppgiften att hålla ihop sina respektive familjekonstellationer när alla vuxna sviker. Spännande och sorgligt men båda böckerna slutar med en känsla av hopp om framtiden.

Två eller tre saker som jag glömde berätta för dig :  Joyce Carol Oates 

En berättelse om hur svårt det är att vara tonåring. En i kompisgänget har begått självmord, en högpresterande flicka skadar sig själv, en tredje blir uthängd som hora på nätet. Det är ganska nattsvart i dessa tonåringars värld och trots att allt känns trovärdigt sitter jag och längtar efter åtminstone en enda med en fungerande omgivning.

Och bergen svarade :Khaled Hosseini

Romanen börjar in Afghanistan men sedan skingras huvudpersonerna över världen för att till slut återförenas i USA. Välskrivet men utan den magiska känslan från Flyga drake

Nymfens tid: Susanne Axmacher

Romanen utspelar sig strax före och i början av andra världskriget. Det är en serie ganska vardagliga händelser som leder till dramatiska konsekvenser. Ingen av huvudpersonerna är speciellt trevlig och det är kanske det som gör att boken lämnar mej tämligen likgiltig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar