måndag 19 augusti 2013

Hur göra?

Vi har precis lagt nytt golv på hela övervåningen, vilket bland annat inneburit att tömma 5 överfulla (på sina ställen med dubbla rader) bokhyllor. Nu ligger alla böcker i travar i ett annat rum i huset och operation rensning har påbörjats.

Jag är ju van att gallra böcker i o m arbetet som bibliotekarie, men hjälp vad svårt det är då det handlar om ens personliga ägodelar. Jag måste, verkligen måste, göra mig av med en del. Vi får helt enkelt inte plats. Jag har självklart ställt undan en massa barnböcker redan, allteftersom barnen blivit äldre. Böcker som jag inte vill göra mig av med, men som ingen kommer läsa igen på länge. En del har jag gett bort såklart.

Frågan är ju hur man gör med böcker för äldre barn/ungdom/vuxen? Ska man magasinera undan eller skänka direkt? Det flyter ju in nya titlar i huset precis hela tiden. Någonstans tar det ju stopp...Hur gör ni?

3 kommentarer:

 1. Jag är också jättedålig på att rensa bort men har blivit duktigare på att ge bort böcker till vänner och bekanta. Det är alltid uppskattat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får börja skänka bort mer tror jag. Svårt bara med ungdomsböcker som ens egna barn/ungdomar kanske kommer att vilja läsa om ett eller ett par år. Som man själv gillar jättemycket! Svårt...

   Radera
 2. Jag tar med till jobbet, men det kanske du inte behöver, där finns ju redan en massa böcker...

  SvaraRadera