torsdag 14 februari 2013

Uppdrag Silverstjärnan

Titel; Uppdrag Silverstrjärnan
Författare; Peter Ekberg
Illustratör; Mattias Olsson
Förlag; Berghs


Nu under sportlovet har vi haft Stjärndagar och rymdpyssel på jobbet, och det har varit riktigt lyckat! I måndags hade vi Peter Eriksson och Mattias Olsson på besök, och de berättade om sitt arbete och hade en workshop med en grupp barn i 9-11 årsåldern. I tisdags hade vi besök av Ola Hultin från sf-bokhandeln i Göteborg och Katja från rymdobservatoriet i Slottskogen. Mycket spännande!

Peter har skrivit och Mattias har illustrerat Uppdrag Silverstjärnan som handlar om Arena Trexo som lever ombord på stjärnskeppet Voya. Voya har varit på väg från vår jord till planeten Roxera i 8000 år. Många generationer har fötts och dött ombord, och de har en mycket lång väg kvar innan de kommer fram.  En dag närmar sig ett annat rymdskepp som lägger sig bredvid Voya utan att ta någon kontakt, och på grund av att öppningen till skeppet är så liten bestämmer man att uppdraget att ta sig in och ta reda på vem eller vilka som reser med det okända skeppet måsta vara barn små nog att ta sig in.

Arena och två andra barn i hennes egen ålder, hennes bästa vän Neval och hennes fiende Brik blir de som ska utföra uppdraget.

Det här är riktigt spännande. Jag har inte läst mycket sf, varken barn, ung eller vuxen, men det här gillar jag. Det här är också en bok som det kommer att bli riktigt lätt och roligt att bokprata om. Snart kommer tvåan, så håll utkik efter den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar