måndag 18 februari 2013

Anna klädd i blod

Titel; Anna klädd i blod
Författare; Kendare Blake
Förlag; Fenix
Recensionsexemplar


Cas är en kille som flyttar runt mycket. Han och hans mamma stannar aldrig länge på ett och samma ställe, och till största del beror det här på att Cas är professionell spökjägare. Han får tips om spöken som av någon anledning inte vill eller kan lämna jorden, utan stannar kvar och gör tillvaron besvärlig för de som kommer i kontakt med dem. Cas uppgift är att på ett eller annat sätt hjälpa dem vidare, även om det inte är alltid som spökena själva vill flytta på sig.

Egentligen har Cas tagit över efter sin pappa, som var en av de allra bästa inom området, men som dog en våldsam död under ett uppdrag. Mamman är lite New Age och är helt medveten om vad Cas gör. Hon inser vikten av hans arbete, men försöker ändå undanhålla honom sanningen om pappans död.

I Anna klädd i blod får Cas ett tips om ett spöke som hittills mördat 27 ungdomar. Han kan inte motstå utmaningen, men inser snart att i Anna har han mött en värdig motståndare.

Jag föll kanske inte pladask, men jag tyckte absolut att det var spännande läsning, och jag tror att det kan vara lätt att få ut boken om man bokpratar för t ex en grupp gymnasieelever. Det är märkligt, men man fattar sympati för spöket, även om hon faktiskt mördat en massa ungdomar och inte är särskilt sympatisk. Det här är en sådan där bok som man måste bestämma sig för innan, att man köper upplägget på. Alltså att man accepterar spöken och det övernaturliga, och läser för vad det är. En spännande bok med inslag av det övernaturliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar