måndag 8 augusti 2011

Spännande ny ungdomsserie av författaren till Tre

Titel; Lasarusfenomenet
Författare; Kjetil Johnsen
Förlag; B Wahlströms

Jag läste bara de två första delarna i Tre-serien av Kjetil Johnsen. Inte för att jag inte tyckte om den, mer för att de var utlånade hela tiden, och då tycker jag det är bättre om unga låntagare får låna! Men, den här nya serien; Den fjärde parallellen kommer jag nog att följa bättre.

Den började lite sådär, tyckte jag nog, för att ta sig mer och mer och sluta riktigt häftigt med en riktig cliffhanger.

I första boken, Lasarusfenomenet, träffar man Emma som är ute på en utflykt med sin familj. De råkar ut för en olycka och Emma hamnar i koma. När hon vaknar är ingenting sig likt. Allt det hon trott varit sanning visar sig bara vara en liten del av sanningen, och allt hänger ihop med Emmas pappas arbete som forskare vid en militärbas ute i öknen.

Lite många trådar, kanske, att hålla isär, men bra driv framåt och mycket spännande läsning.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag läste just ut den här boken Lasarusfenomenet. Kommer det alltså en uppföljare till boken och vet du isf när den kommer ut på svenska?

    SvaraRadera
  2. Hej, ursäkta att jag inte har svarat. Har haft semester och inte varit inne på bloggen så ofta. Ja, jag trodde det skulle komma en tvåa ganska snart, men nu när jag var inne på förlagets hemsida och kikade så hittade jag ingen information om detta, så jag blev lite förvirrad. Ska försöka hitta info! Jag är också väldigt nyfiken på tvåan. Ettan slutade ju väldigt spännande ;-)

    SvaraRadera