måndag 4 juni 2018

Snart dags för Kalix!

Japp, nu bär det snart iväg till Kalix. En liten resa jag har sett orimligt mycket fram emot ända sedan det blev bestämt att jag skulle följa med. Det blir som en liten miniboblmafresa, tillsammans med Anna (Och dagarna går), Linda (Enligt O), Ulrica (Västmanländskans bokblogg) och Lotta (Hyllan). Mina medresenärerna skriver alla fyra på fina Kulturkollo.

Vi (alla utom L då som redan är på plats) flyger till Luleå fredag em och tar sedan buss till Kalix. Därefter bär det iväg ut med båt till Malören. Så himla spännande! Där ska vi bo i två nätter. Sista natten innan hemfärd sover vi på hotell i Kalix, som också ska bli väldigt roligt att få se. det längsta norrut jag varit tidigare är Sollefteå, så det här ska bli jättekul.

Jag ser framför mig en helg med naturupplevelser, bad (iskallt förmodligen ...!), läsning och supertrevligt sällskap.

Bilderna kommer från Malörens fb-sida där man också hittar mer information för den som blir nyfiken.


Här kan man hitta ett avsnitt av Naturmorgon som handlar om Malören som ett kargt fågelparadis, och här kan man läsa mer om ön.

Malören ligger i den yttersta skärgården till Kalix, ca tre mil rätt ut. Jag inser ju såklart att det kommer att vara iskallt i vattnet, men jag kan knappt vänta på att få bada därute! Så himla härlig känsla det måste vara. Baddräkten ska självklart med på resan. Sedan hoppas jag ju på att få se midnattssolen. Det behöver absolut inte vara strålande solsken alla dagarna, men som sagt, gärna så pass klart så vi får härliga kvällar.

Jag är så himla pepp på den här resan så jag funderar på att be att bli körd till Landvetter tidigt på förmiddagen (jag är ledig hela dagen) även om vi inte ska åka förrän på eftermiddagen, för att kunna sitta med en kaffe och läsa några timmar innan vi sticker. Hemma kommer jag nog bara att yra runt och inte kunna sitta still alls.


Jag har ingen aning om hur det är ställt med wifi på Malören, men det kommer väl någon liten uppdatering från Kalix under söndagskvällen om inte annat!
3 kommentarer:

  1. Jag är så avundsjuk. Min kollega är från Umeå och jag som är kär i Norrland trots att jag aldrig varit där pumpar henne på berättelser om hennes trakter mest hela tiden. Skulle gärna göra samma resa som er. Hoppas på många bilder därifrån sen.

    SvaraRadera