onsdag 13 juni 2018

JobbBilden har absolut ingenting alls med det här inlägget att göra. Just sitter jag utanför Mölndals stadsbibliotek och väntar på att bli insläppt för att medverka i en nätverksträff för ungdomsbibliotekarier i regionen. 

Jag tycker att de här träffarna är bra. Man får alltid med sig något nytt, och jag brukar känna mig inspirerad och optimistisk efter de här dagarna. Om inte annat så brukar det bekräftad att det ÄR en svår målgrupp det här! Man behöver inte känns sig ensam om frustrationen att nå ut till våra ungdomar. Sedan vad exakt det beror på är ju en annan sak. Och vad det är som gör att vissa aktiviteter funkar vid några tillfällen och inte vid andra? Beats me ...

En sak, dock, som jag märker tydligare och tydligare. Jag är helt klart bland de äldsta. Om inte äldst? Är det bra eller dåligt eller hat det ingen betydelse alls? Kan man ju fråga sig, även om det såklart inte finns något ”rätt” svar. Lika lite som det finns en formel som funkar överallt om hur vi på biblioteken ska jobba med ungdomar och ungdomslitteratur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar