torsdag 10 december 2015

London dag två


Lite kort om andra dagen! Direkt efter frukost gav jag mig iväg till Hampstead, och trodde i min enfald att det skulle vara hur lätt som helst att hitta till Hampstead Heath ... Det var inte så himla enkelt som man kan tro. Som jag mindes det så gick jag bara ut från tunnelbanana gick en bit på huvudgatan och vips så skulle jag vara framme, med Hampstead Heath snett till höger. Jag vet ärligt talat inte om jag blandar ihop stationen med någon annan, eller om jag rör ihop vägen, men det där stämde ju inte på långa vägar. Såhär i efterhand så kan det vara så att jag skulle tagit till höger utanför tunnelbanan istället för till vänster. Inte vet jag.
Jag fattade i alla fall ganska snabbt att jag faktiskt behövde fråga efter vägen, och turligt nog för mig så låg det helt lägligt en Waterstones precis framför mig. Tyvärr blev jag om möjligt ännu mer förvirrad efter det att den snälle killen i bokhandeln försökt hjälpa till, för han föreslog samtidigt att jag skulle ta en tur om Keats hus, som ju låg precis längs med vägen ... Jag hade faktiskt ingen aning om att Keats hus ens låg i Hampstead, men tyckte såklart det kunde vara intressant att se det när jag ända var där. Jag hittade det typ tre timmar senare, när jag redan hade klarat av hela parken plus ett bad. Det visade sig att jag gått förbi det två gånger på väg till parken (precis som han i butiken sagt), men helt missat det. Till mitt försvar så var det inte helt enkelt att hitta fram till själva parken, så jag koncentrerade mig på det och struntade i Keats hus när jag hade irrat runt en stund och började tvivla starkt på att ens hitta till HH.

 När jag väl kom fram så gick jag faktiskt nästan rätt på The Mixed Pond, där jag faktiskt tog mig ett dopp! För er som inte känner mig så får ni tro mig på mitt ord när jag säger att jag faktiskt inte är helt galen. Dels så brukar jag bada (efter jag har sprungit eller i samband med bastu) året om, så det här var ingen engångsföreteelse, dels så är det faktiskt människor som badar här året om. Jag var inte helt ensam. De andra som simmade samtidigt som mig, de kan man kalla lite galna, dock. De var inte bara i och vände, utan simmade runt, runt med badmössor och simglasögon och verkade helt nöjda med det.Jag slog mig i slang med några herrar som satt vid strandkanten och spelade schack i solskenet, och en av dem var vänlig nog att ta lite bilder så jag fick mitt bad förevigat! Resten av dagen gick jag omkring doftandes svagt av dy, trots att jag hjäpligt torkat av mig med våtservietter efter badet.
Jag tillbringade flera timmar i parken. Jag gick vilse flera gånger, fick ta andra vägar pga leriga stigar och hittade inte alla platser jag ville se, men är väldigt nöjd ändå.
När jag tillslut lämnade grönområdet var jag helt utsvulten och kastade mig in på närmsta pub för att få i mig lite mat. När jag väl ätit och kunde mig lite piggare igen så gav jag mig iväg ut på jakt efter Keats hus. och där låg det ju! Precis bredvid ett väldigt gulligt bibliotek. Jag önskar jag hade haft mer ork att utforska båda husen men jag kände att det nog räckte för den dagen.Precis som på torsdagen for jag tillbaka till hotellet (tog en varm dusch!!!), vilade en stund och gav mig iväg till Earls Court för att äta med trevligt #bbclon folk. Jag var tillbaka ganska tidigt och somnade hyfsat snabbt kan jag säga ...


På det stora hela så kan man väl säga att jag glatt skulle kunna tänka mig att flytta hela familjen med katter och allt till Hampstead om man skulle vinna en hel massa pengar på lotto eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar