onsdag 2 december 2015

Dagen före London ...

Japp, imorgon bär det av till London med en massa trevliga bokbloggare och annat trevligt bokälskande folk. Det blir faktiskt tredje gången på två år som jag är i London, vilket känns otroligt lyxigt. Innan dess var det många år emellan besöken.

När jag var mellan ca 20 och 26 år var jag i London väldigt ofta, men sedan kom det en massa annat emellan och det blev en alldeles för lång paus.

Lite dåligt samvete får jag med tanke på att man ju faktiskt inte ska flyga så himla ofta med tanke på miljön, plus att det ilar i mig av dåligt samvete på grund av sakers tillstånd i världen just nu. Det finns så många sätt att hjälpa på, och här reser jag till London för mitt eget höga nöjes skull ...

På lördag och söndag ligger det ett fint program ordnat av Breakfast Book Club, men torsdag och fredag har jag på egen hand. Kanske en eller annan midag tillsammans med någon, men annars har jag bara mig själv att ta hänsyn till. En härlig känsla.
Jag tänker försöka hitta ställen jag aldrig varit på förut, plus att det naturligtvis blir några gamla favoriter också. Jag har försökt att inte planera upp det hela för mycket, utan ta det lite som det kommer.

Senast jag var i London var alltså julen 2014 när vi var över hela familjen. Vi åkte ut på julafton och hem igen några dagar senare. Det var härliga dagar och vi hann med en hel del. Det var märkligt att vara där med familjen. London är ju för mig en stad där jag varit väldigt mycket på egen hand. Bott och jobbat under en period och som sagt varit tillbaka många, många gånger. Det var någonting helt annat att åka med sambo och en 17-åring och en 13-åring. Någonting helt annat, men någonting väldigt mysigt. Det var kul att visa dem runt och det var härligt att se att de, liksom jag en gång för många år sedan, faktiskt verkade falla pladask för staden.
Nu bär det alltså iväg igen, och även nu kommer jag mitt i julrusningen. Jag ska ju inte fira själva julen i stan, men julskyltning och bjällerklang lär man ju inte kunna undvika. Det blir nog bra det här. Bilderna är från julen 2014 när det kändes mer som april än som december.

Fortsättning följer ...

4 kommentarer:

 1. London är verkligen en fantastisk stad ska åka dit i Januari men sedan får det räcka på ett tag möjligt att jag kanske åker någon helg pga att jag vill se min favvomusikalstjärna men nej nu får det nog räcka ett tag för min del :) så inte magin blir förlorad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland får man ransonera sina nöjen!

   Radera
 2. Trevlig resa! Hoppas ni får det helt underbart i London :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! So far so good :-) ligger just nu i världens minsta lilla rum och vilar mig i form innan middagen. Finns inte så mkt som en krok att hänga kläder eller handdukar på! Lite klurigt!

   Radera