torsdag 22 januari 2015

The Screaming Staircase (Lockwood & Co., #1)The Screaming Staircase by Jonathan Stroud
My rating: 3 of 5 stars

Den skrikande trappan utspelar sig i ett London i framtiden. En framtid där det finns spöken och barn med 'parapsykiska talanger'. Om ens talanger är något utöver det vanliga så kan man med fördel ta jobb på en spökagentur, vilket Lucy gör. Hon får arbete på Lockwood & Co, en mycket liten agentur. Efter att ha misslyckats fullständigt med ett jobb och dessutom blivit skadeståndsskyldiga, tvingas Lucy och hennes arbetskamrater att ta på sig ett riktigt farligt uppdrag. Klarar de det här så är deras ekonomiska bekymmer som bortblåsta och de kommer också att få ett rykte om sig att de klarar riktigt besvärliga och farliga spökutdrivningar.

Jag tycker det här är bra. Det är spännande med intressanta och lite mystiska karaktärer. Problemet är bara att hitta läsare till boken. Jag kommer att ha med den på bokprat med både femmor och sexor här på bibblan framöver så får vi se hur den tas emot. Den är på över 390 sidor så jag är rädd att sidantalet kan verka lite avskräckande på många, plus att den verkar lite barnslig för de lite äldre. Det ska bli spännande att se vad klasserna säger om den.

View all my reviews

2 kommentarer:

  1. Jag har hört om den här boken förut, och den verkar kunna vara riktigt bra. Ska försöka få tag på den på något sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag gillade den. Det känns som om det kommer att komma en fortsättning. Ska bli kul att se vilka läsare den når ut till.

      Radera