måndag 21 maj 2012

Rädda honom!

Titel; Rädda honom
Författare; Camilla Lagerqvist
Förlag; Raben & Sjögren


Den här boken slängde sig tjejer i fyran och femman över, innan jag eller mina kollegor ens hunnit börja prata om den. Det var likadant för oss allihop på de bokprat vi haft med den. Dottern hemma (snart 11 år) likadant. Ville läsa med en gång. Det måste vara något helt magiskt med omslaget som gör att de blir alldeles darriga.

Rädda honom handlar om Tawni som ska åka ensam till England för att hälsa på sina farföräldrar. Pappan har hon ingen kontakt med, men farmor och farfar har alltid varit noga med att komma och hälsa på Tawni och hennes mamma i Sverige. Nu har farmodern öppnat ett café och har svårt att komma ifrån, så då ska Tawni, som är i sorg efter morfaderns bortgång, resa till dem istället.

Redan innan hon kommer fram till byn där de bor börjar hon få märkliga sms som säger Bara du kan rädda honom. Tawni tror först att meddelanden har kommit till fel person och bryr sig inte så mycket. Men då de fortsätter komma tycker hon det börjar bli lite jobbigt.

När det sedan står samma ord i imman på fönstret i tågkupén börjar hon tycka att det känns riktigt obehagligt. På tåget finns också en kvinna som ser lite mystisk ut och som Tawni lägger märke till. Den här kvinnan är sedan försvunnen efter det att texten på fönstret dyker upp. Tawni träffar sedan på samma kvinna, som visar sig vara farföräldrarnas hyresgäst, då hon kommer till farmoderns café.

Rädda honom är en lagom spännande berättelse och jag vet att de elever, i första hand tjejer, som läst boken tyckt om också själva innehållet, inte bara omslagsbilden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar