tisdag 3 september 2019

Hjärta av sten av Ingelin Angerborg

Hjärta av sten av Ingelin Angerborg är en mysrysig bok i samma stil som hennes tidigare titlar för den här åldern. Välskrivet, spännande och snyggt.

Vi träffar Nelli och kompisarna Bella, Hilding och Mårten. Det här är en fristående fortsättning på Hjärta av damm, som kom för några år sedan. Man behöver alltså inte läsa Hjärta av damm för att komma in i Hjärta av sten.

Nelli har tillsammans med sin mamma, mammans kompis och hennes dotter och hund flyttat in i ett gammalt hotell, en bra bit utanför stan. De håller på och renoverar och ska till sommaren öppna ett B&B.

En av anledningarna till att flytten blev av är att Nellis mamma tycker att Nelli blivit lite väl fixerad av de döda, och mamman tror att det kan bero på att att hon tidigare drev en begravningsbyrå. Vad hon inte vet är att Nelli faktiskt kan se döda människor. Oftast tycker hon inte att det är någonting att bli rädd för, de flesta hon ser vill henne inget ont. Men när de flyttar in i Villa Regina, som huset heter, så känner hon av en närvaro som hon inte stött på tidigare ... Kompisarna ska komma på besök och Nelli har mycket att visa dem och mycket att berätta.

Lagom spännande utan att bli vare sig för läskigt eller för barnsligt. Det är inte svårt att förstå varför Ingelin Angerborn fortsätter att trollbinda nya och gamla läsare med varje ny titel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar