måndag 31 mars 2014

Som en lucka i tiden

Jaha, då var Bokresan 2014 till Syninge över ...Vad hände egentligen? Var vi där överhuvudtaget? Allt känns verkligen jättekonstigt. Samtidigt som det hände massor och man träffade en massa trevliga människor, så känns det som om helgen for förbi på två röda.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så gick ju resan upp bra, och hemresan gick precis lika smidigt. Vi var till och med på perrongen några minuter innan tåget kom in! Det enda som störde på tåget ner var att jag vaknande av att en man på andra sidan gången satt och blåste upp en nackkudde med mycket otrevliga blåsljud ...

Väl hemma packade jag upp, men lät resväskan ligga kvar på golvet på glasverandan. Där får den ligga och bli påfylld lite varje dag inför Londonresan på fredag. Jag hoppas bara att den inte blir tillhåll för katthäng hela veckan så att de kläder jag lägger dit blir fulla med katthår och tillskrynklade med en gång.

Jag var inte med på så många programpunkter som förra året, men de jag var med på var mycket bra. Först ut var;

Min bästa pocketbok blir DIN bästa pocketbok. Alla hade med sig en favoritpocket som man sa några ord om, och sedan lottade vi ut dem. Alla gick alltså hem med en pocket någon annan pratat sig varm om. Trevligt. Jag hade med mig Mörka platser av Gillian Flynn. Jag har själv läst den på engelska, men hade med den på svenska. Mycket på grund av att jag glömt den här programpunkten och gick in på den lilla lila bokhandeln på centralstationen innan vi åkte, och letade efter en bok som kunde passa.

Efter lunch skulle det enligt programmet blivit författarbesök, men det blev tyvärr inställt. Vi fick reda på under lunchen att Martina Montelius tyvärr hade ställt in pga sjukdom i familjen, i sista minuten. Väldigt tråkigt, tycker jag. Vi läste ju Främlingsleguanen som cirkelbok under bokresan och det hade varit oerhört intressant att få chansen att ställa frågor till Martina ...Det tror jag alla som läser Främlingsleguanen skulle vilja göra! Helt otroligt märklig bok. Jag gillade den, men tycker den var mycket egendomlig. Perfekt att cirkla om.

I och med att författarbesöket blev inställt så hade jag inga fler fasta punkter som jag tänkt gå på. Det blev lite vila och en del läsning, samtal och skrivande. Underbart. Så himla skönt med enkelrum, så man kan smita iväg när man vill och vila, läsa, lyssna på musik eller vad man vill.

Efter middagen höll Petra i sitt berömda litteraturquiz. Himla roligt även om det kanske inte gick så värst bra för vårt lag i år.

På söndagen var jag med och bokcirklade om Främlingsleguanen till frukosten. Alla var nog rörande överens om att det var en märklig bok, men sedan gick tyckandet och åsikterna isär en del. Själv tyckte jag om den. Jag gillade det skeva i språket, det där som gör att det låter som om det är en mycket lillgammal person som talar, eller en äldre människa som kanske börjar bli lite förvirrad. ett barn som använder gammaldags ord och uttryck.

Sista programpunkten på söndagen var författarbesök av Josefine Lindén (Tiden går så långsamt när man tittar på den) och Annika Estassy (Solviken och Croissants till frukost). Det är alltid (nästan i alla fall) roligt att lyssna på författare som pratar om sina böcker, skrivande och annat relaterat, och så var det den här gången också. Jag har inte läst någon av dem, men jag har Tiden går så långsamt hemma, och är ska ta upp den snart.

Sedan var det lunch och därefter hemfärd.

Som sagt, en mycket bra helg som gick alldeles för fort.

2 kommentarer:

  1. Alltså, vi var ju jättebra i vårt lag, vi kunde massor, vi måste bara bli ännu bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var vi faktiskt! Jag håller med. Vi får lägga oss i hårdträning inför nästa år . I typ september får vi dela upp oss i olika ansvarsområden och helt enkelt sätta oss i skolbänken 😃

      Radera