fredag 14 mars 2014

Ann Cleeves Shetlandskvartett

Nu är jag inne på Cleeves tredje bok om polisen Jimmy Perez, och jag tycker fortfarande det är riktigt bra. Min enda invändning egentligen, och det är verkligen inte Ann Cleeves fel, är att det blev rörigt att läsa Cleeves serie och varva den med Peter Mays serie som börjar med Svarthuset, och också den utspelar sig på Shetlandsöarna.

Jag visste inte riktigt i vilket värld jag befann mig i tillslut. Det här är ju trevliga problem, dock. Jag har läst de två första delarna i Mays serie och njöt hela vägen, men nu läser jag färdigt böckerna om Perez innan jag tar itu med den tredje av May.

Båda de här serierna har ju varit fullträffar för mig. Däremot blev jag lite besviken när jag läste Cleeves första del om Vera Stanhope. Kanske det var lite dumt att slänga sig över den också, när jag redan hade fullt upp. Det känns som om jag borde ge Vera en ny chans längre fram.1 kommentar:

  1. Rättning! Det är ju på en ö i Yttre Hebriderna som Mays böcker utspelar sig! Men väldigt snarlik miljö får jag säga till mitt försvar...

    SvaraRadera