måndag 23 juli 2012

Du glömde säga hej då

Titel; Du glömde säga hej då
Författare; Sarah Dessen
Förlag; Raben & Sjögren
Recensionsexemplar
Visserligen var det ett tag sedan nu som jag avslutade Du glömde säga hej då, men jag saknar den! Jättemycket! Det är verkligen någon visst med Sarah Dessens böcker. Man hittar alltid flera karaktärer i hennes böcker som man vill träffa på riktigt. De känns så...jag vet inte...fina?

I den här senaste översättningen träffar man Mclean som i två års tid i stort sett befunnit sig på resande fot med sin pappa. Efter en uppslitande skilsmässa där Mcleans mamma stannat kvar och startat en ny familj i deras gamla hemstad tar pappan ett arbete som konsult åt en restaurangkedja. De reser land och rike runt, och stannar bara såpass länge att pappan hinner få den för tillfället aktuella restaurangen på fötter.

På varje ny plats tar sig Mclean ett nytt namn, skapar sig en ny personlighet. Allt för att slippa fästa sig för mycket vid vare sig platser eller människor. Hon spelar en roll, och går på nästa ställe in i nästa. Men, då de kommer till Lakeview händer saker lite väl fort. Mclean hinner inte med att skapa sitt alter ego. Innan hon vet ordet av har hon skaffat vänner (innan hon hunnit bestämma sig för vem hon vill vara!) och dessutom råkat presentera sig med sitt riktiga namn. Sedan blir ingenting riktigt som hon planerat.

Det här är, som alla Sarah Dessens böcker, en fin historia som man gärna sträckläser. Man sitter med ett leende på läpparna och man vill de flesta karaktärerna så väl. Jag tror att har man en gång börjat läsa Dessens böcker så är man fast. De är riktiga bladvändare, som dessutom är välskrivna med karaktärer som engagerar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar