onsdag 7 februari 2018

Läsning, bad och bubbel i en härlig blandningTusen tack till alla som deltog i årets resa och massor av kramar till er alla! Detta var ju andra året och det får man väl ändå säga kan räknas som en tradition, eller hur?!?Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från Läsretreaten på Gästis i Varberg och även om man är tillbaka i vardagen så finns det något litet lugn kvar. Någon liten rest som har parkerat sig någonstans inne i mig och som jag kan landa tillbaka i vid behov. Jag hoppas den kommer att kunna hänga med ett tag. Den är efterlängtad och behövd.
Jag åkte ner ganska tidigt på fredagen, och när jag hade checkat in, parkerat och lastat av de sex stora påsar med böcker som jag landade i så hängde jag på rummet ett tag och läste i The History of Wolfes av Emily Fridlund som var boken vi skulle cirkla om på söndagen.

Sedan efter ett tag började folk droppa in så då gick jag upp och fikade och pratade lite. Lite hastigt och lustigt hamnade jag sedan för en första sväng till Leninbadet. Av olika anledningar blev jag ensam (ur vårt sällskap) i badet, men det gjorde inte så mycket. Det var otroligt vilsamt och  jag altinerade mellan bubbelbad och att sitta i det kalla badkaret. Helt fantastiskt!

Därefter var det dags för Pinchos, och det var såklart supermysigt och trevligt. Det blev en tidig kväll. Alltså riktigt tidig. Tror jag låg i sängen tio över nio ... Läste ut Vargarna i lugn och ro. Inlägg om boken kommer senare, men jag kan ju nämna att jag gillade den riktigt mycket och att det var en prefekt bok att cirkla om.

Efter frukosten på lördagen gick jag till Kallbadhuset och bastade och badade i havet. Ljuvligt. Efteråt så var vi några stycken som tog en tur till Leninbadet. Sedan lite vila och läsning innan brunch på Italiensk restaurang. God mat även om det inte fanns så himla mycket veg att välja på. Det som fanns var dock riktigt gott. Efter lunchen smet jag in på rummet en stund igen, innan vi träffades hela styrkan för byte av pocketböcker och fika.

Innan middagen hann jag med lite mer lästid innan vi åt trerätters på Gästis. Vi avslutade kvällen med ett quiz som var kul men svårt ...

Efter söndagsfrukosten blev det Kallbadhuset för ett andra besök och därefter hade vi egentligen bara en "programpunkt" kvar, att cirkla om Vargarnas historia. Det blev ett mycket bra samtal och som jag nämnde tidigare så tror jag att alla gillade den och alla hade frågor vi ville få besvarade. En del frågetecken fick vi nog egentligen inte rätt ut, och det är kanske det som var meningen från början? Att man som läsare efter att man avslutat läsningen står där lite lätt förvirrad och undrar vad det var som egentligen hände.

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas verkligen att detta blir en tradition, även för mig. Det var en helt fantastisk helg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får se till att det blir något årligen återkommande helt enkelt!

      Radera