tisdag 5 juli 2016

Sal 305

Titel: Sal 305
Författare: Ingelin Angerborn
Förlag: Rabén och Sjögren
Recensionsexemplar


Sal 305 är en fristående förtsättning på Angerborns helt otroligt populära Rum 213. Jag vet inte hur många exemplar av varje titel av Angerborn vi har på bibblan där jag jobbar,och det är ytterst sällan det finns någonting inne på hyllan. Därför blir man som bibliotekarie lite lycklig när det kommer ngt nytt att sätta i händerna på de som strosar runt och inte riktigt hittar något som känns rätt när de läst ut alla Angerborn.

Det finns ju fler som skriver i den här andan nu T ex Rebecca Åhlund, Petrus Dahlin och Chrsitina Olsson, och ofta kan man lotsa unga läsare över till deras böcker, men hos många unga läsare är lyckan total när det kommer en ny Angerborn.

I sal 305 får vi träffa Elvira igen, som också var huvudperson i Rum 213. Den här gången cyklar hon omkull och hamnar på sjukhus med hjärnskakning. Det dröjer inte länge förrän hon förstår att det är något mystiskt och övernaturligt på gång. En sköterska med väldigt kalla händer. En nummerplåt med 305 som siffror precis innan hon svimmade av. Ljussken i det gamla sanatoriet tvärs över gatan. Och vem var personen hon såg i sängen bredvid sin egen?

Elvira känner starkt att det är någon som vill säga henne något, och han gör allt för att lista ut hur hon ska kunna komma vidare. Det är spännande och välskrivet och jag är ganska säker på att även om vi skulle köpa in 20 ex så skulle det gapa tomt i hyllan så gott som jämt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar