lördag 13 juli 2013

Längtar så jag spricker

Titel; Längtar så jag spricker
Författare: Siri Spont
Förlag; Hippo Bokförlag
Recensionsexemplar


Tredje delen i serien om Tilda och de andra är minst lika charmig som de två första. Mycket om kompisar, familj och vardagsbekymmer. I Längtar så jag spricker får vi också läsa lite mer om kärleksbekymmer än i de två tidigare delarna.

Tilda är på biblioteket när hon får en syn på en kille hon aldrig sett tidigare, och det slutar med att hon går hem med en packe seriealbum som hon aldrig skulle ha lånat om det inte var så att han stod och bläddrade i dem.

Senare får hon reda på att det är just den här killen som kanske ska börja rida på Holly nu när Tilda själv börjar bli för stor för henne. Och det är ju bra. Det är bara det att hon får också reda på att Samir som killen heter är två år yngre är Tilda. Kan man verkligen bli kär i någon som är yngre? Och hur ska man egentligen bära sig åt för att inte verka som en komplett idiot om man vill lära känna  någon lite bättre? Ja, om det och mycket annat handlar Längtar så jag spricker om, och jag kan verkligen rekommendera den! Dels som högläsning, eller att läsa själv från ca 9-12 år. Har man inte läst de två tidigare delarna så har man tre härliga böcker framför sig.

2 kommentarer:

  1. Har precis läst den/håller på att läsa den med min svägerska och hennes döttrar (11 och 13 år) i vår bokklubb. Den är verkligen jättebra och 13-åringen vill läsa fler av henne. Jag med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet!Jag tycker de är jättemysiga, verkligen. Hoppas på fler i samma serie och kanske annat också?

      Radera