måndag 23 maj 2011

Lättläst om ung kärlek

Titel; Så sjukt kär och Kyssas typ
Författare; Mårten Melin
Förlag; Nypon förlag


Mårten Melin har hittills kommit ut med två böcker om Måns och Emma, och det kommer säkert fler. Böckerna innehåller, trots att de är mycket lättlästa, en hel del. En sak jag funderade över när jag läste är hur gamla de ska vara Måns och Emma. Det kanske är meningen att man ska fundera själv, men jag hade velat veta vilken klass de går i. De ska ändå gå på bio själva utan någon vuxen?

Så sjukt kär beskriver just detta, att Måns så gärna vill bjuda Emma på bio, men inte riktigt vågar. När han väl tar mod till sig så stöter han på patrull av annat slag...I Kyssas typ boken kommer det lite svartsjuka med i bilden, och våndan över att inte veta när det är ok att kysssas.

Som sagt mycket lättlästa böcker som jag tror kommer att hitta fram till sina läsare. Helt klart är att behovet av lättläst som ändå inte känns töntigt eller för barnsligt är stort, men att det är svårt att hitta just den balansen. Både då det gäller text och eventuella illustrationer, och inte minst bokomslag. Vissa framsidor som man som vuxen verkligen tror på kan visa sig vara helt omöjliga att få ut, och vissa som man själv inte alls tycker lockar, lånas ut på en gång. Skumt det där...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar