tisdag 3 januari 2017

Testimony

Jag tänker att jag försiktigt och varsamt ska väcka bloggen från slummern den har befunnit sig i ett tag nu. Det blir lite korta inlägg om senast lästa böcker, så får vi väl se om jag kan komma igång igen!

The Band är ett av mina favoritband. De finns med på många av mina Spotifylistor och jag är helt fascinerad av alla historier om medlemmarna. Allt ifrån att det var de här då väldigt unga männen som var Dylans band när han gjorde sin fösta icke akustiska turné, som det blev sådant våldsamt tumult omkring till andra historier om vad som gick snett mellan medlemmarna.

Jag har läst spaltmeter på nätet om motsättningarna mellan Robbie Robertson och Levon Helm, och tycker det är så sorgligt att de här båda musikaliska genierna inte lyckades lappa ihop sin vänskap ens när Levon Helm låg på sin dödsbädd.

Hur som helst, nu har jag läst Testimony som då är Robertsons självbiografi. Den slutar där the The Band gör sin sista berömda konsert, The Last Waltz, som filmades av Martin Scorsese. Jag hoppas att det kommer fler delar, för jag var helt uppslukad av Robertsons ord.Har man lyssnat på hans texter så vet man redan att han är en fantastiskt historieberättare, och det blir än mer tydligt i Testimony.Är man det allra minsta intresserad av The Band och alla historier som runtomkring det här mytomspunna personerna så kan jag varmt rekommendera en läsning av Robertsons biografi. Har man sedan inte sett The Last Walts så är det ett absolut måste!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar