tisdag 25 februari 2014

Sugen på något nytt, eller, den här gamla trasan




Bilden har absolut ingenting med texten att göra. Enbart random söt tecknad katt!


Ibland, ganska ofta faktiskt, så blir jag så grymt sugen på att verkligen fixa till bloggen ...Ny layout kanske? Andra färger? Teman? Ja, ni vet, lite förändring helt enkelt. Just nu räcker inte tiden riktigt till (Jag vet, jag vet; NÄR gör den det?). Inte någon ok ursäkt egentligen. Prioriteringar etc etc. En vacker dag så! När andan faller på vid rätt tillfälle. Tills dess får jag vara glad om jag lyckas få ut ett inlägg i veckan eller så! Inte dåligt det.


Och då ska en ju inte räkna sådana här inlägg om man är petnoga. Det ska ju helst vara någonting med liiite mer innehåll ...

måndag 17 februari 2014

Kanske bästa jobbet?

Idag är en sådan där dag då jag känner att jag har ett av de bästa jobben i hela världen. Jag har haft tre nior på bokprat, och jag bara älskar det! Jag tycker om att bokprata för alla åldrar, men ungdomar är bäst ...åttor, nior och gymnasiet.

Författare som jag pratat om idag är;

Jenny Jägerfeldt, Saci Lloyd, Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo, Holly Black, Jay Asher och Jenny Valentine.

Exempel på titlar vi pratat om är;




 

 

 

 

Ja ni fattar ju själva. Att få prata med tre klaaser om dessa titlar plus en massa andra såklart, efter själva presentationen, när man står och tipsar med bara några få elever åt gången. Mmmmm...Skulle kunna göra det här precis varenda dag tror jag. Eller halva dagarna i alla fall, och resten av tiden skulle man få sitta och läsa in sig på nya titlar! Någon som vet någon sådan tjänst, så hojta till!

Nedräkningen har börjat

Japp. Nu är det snart dags för årets Bokresa till Syninge. Längtar otroligt mycket efter dessa dagar ...Det var väldigt trevligt förra året, och känslan av den helgen satt kvar länge, länge ...Lite Bokmässa över det hela. Man längtar mycket innan, njuter medans det pågår och mår sedan bra lång tid efteråt.

Jag kommer inte packa med mig lika många fysiska böcker de här gången. En, eller kanske två små pocket, sedan får det nog bli e-böcker.

Alltså, den 28 mars bär det av och jag kan knappt bärga mig!

tisdag 4 februari 2014

Jaaaaaa ;-)

Jag ska få jobbskugga en vecka i LONDON nu i vår! Lyckan! Tips och idéer tages tacksamt emot! Bra/dåliga/fina/fula/roliga/tråkiga/finurliga/ bibliotek att skugga på? Annan Barn- och ungdomskultur att spana in? etc etc

Tro det eller ej ...

Om man tittar på hur många inlägg jag publicerar just nu (ytterst sparsamt ...) så skulle man inte kunna tro att jag har enormt mycket som jag jag faktiskt planerar att skriva om! Självklart mest om lästa titlar, men också lite mer musikrelaterat, någon sorts fortsättning på inlägget om Deadstring Brothers och annat Nashville-relaterat.

Det känns som om det senaste året har inneburit lite väl många Nashville-referenser för min del, för att jag ska kunna kunna låta bli att göra någonting av det. Sedan när Jills veranda började sändas, så började jag på allvar fundera igen på många av de frågor som har surrat runt i huvudet på mig sedan i mars 2013. Jag får väl se vad det blir av det hela!