onsdag 30 juli 2014

Lite rättvisa får vi väl ändå ha





Postar man foton på ena katten på bloggen så måste den andre också få vara med. Sådana är reglerna.

Liten halvtidsrapport


Jag hade lite svårt att komma in i "A field of darkness", vilket förvånade mig en aning. Nu, efter ca halva boken äskar jag den.

Tror det kan ha att göra med att jag känner mig lite okoncentrerad i värmen och bara läser korta stunder.

Sedan gick det min ära förnär lite också, för jag tyckte språket var lite svårt i början, innan man läst ett tag. Lite irriterande när man läser mycket på engelska och in alls är van att tycka det är besvärligt.




måndag 28 juli 2014

Dress codes ...



Igenkänningen! När man tycker man lyckats fantastiskt bra, framför spegeln hemma. Sedan råkar man få syn på sig själv i exempelvis ett skyltfönster:

Citat sid 27

"I blushed in my sham finery - cast-off tux pumps with grosgrain bows, thrift-store black cotton caftan slit up the sides and decked with gold braid at the neck and wrists. Around my waist was the burgundy satin sash off an old brocade dressing gown, and my string of fake pearls fell to my knees. It had all seemed kind of sardonic Moroccan when I put it together, but now I felt full-on Sgt. Pepper doorman".

söndag 27 juli 2014

På tiden



Äntligen är det dags att börja med 'A field of darkness'. Det känns som om det kommer bli en mycket trevlig bekantskap.

måndag 21 juli 2014

Strandskratt





Ni vet den där känslan när man plötsligt brister ut i gapskratt på bussen när man läser? Eller skriker 'NEJ GÖR DET INTE' på tåget? Jag har tagit mig upp en nivå, genom att fnittra helt okontrollerat sådär var tredje minut, på en strand på Kreta. Man får viss uppmärksamhet kan jag meddela. Även om man skulle kunna tro att de är vana vid det mesta.

Herregud vad jag gillar 'you hade me at hello'. Måste kolla upp vad hon har skrivit  mer Mhairi McFarlaine, så snart jag kommer hem.

söndag 13 juli 2014

Jag undrar jag

Ja, jag undrar vart den där bloggivern som alltid infinner sig när jag fortfarande är på jobbet och inte kan skriva något, tar vägen när jag kommer hem och faktiskt kan skriva? Puts väck är den. I alla fall för det mesta. Jag hoppas på ändring nu, i och för sig, när jag har en längre ledighet framför mig.


Typ här kanske inspirationen kommer ... Gäller bara att man har något att blogga på med sig i hängmattan. Inte för att jag kommer att befinna mig just här. Även om jag skulle vilja.


 Kanske, kanske kan jag fånga den i farten vid något tillfälle då jag faktiskt har en möjlighet att sätta mig och skriva med en gång.

lördag 12 juli 2014

Etiketter, etiketter och ännu fler etiketter





Jag har på tok för många etiketter här på bloggen. Rent löjligt många. I ett tillstånd av optimism och städiver tänkte jag börja rensa bort en massa. Damma bort dem helt enkelt! Men, då inser jag att jag måste in på inläggen var för sig och ta bort etiketter! Det finns ingen genväg efter vad jag kan förstå. Optimismen och städivern  försvann i ett nafs kan jag meddela.

fredag 11 juli 2014

Semesterläsning ...



 Det här med semesterläsning är inte helt lätt! I alla fall inte för mig. Vissa år har det varit så att jag drabbats av fullständigt lässtopp så fort semestern börjat. Vilket kanske inte är så konstigt egentligen. Det har mest varit år då jag har läst otroligt mycket framförallt barn- och ungdomsböcker under terminen, för jobbets skull. Konstigt är det alltså inte, men väldigt snopet! När man har laddat för en hel hög med titlar som man längtat efter att ta tag i så snart ledigheten börjar, och sedan bara vill man inte ...




Vi får väl se hur det blir i år. Jag har medvetet dragit ner på jobb och måste-läsning det senaste halvåret, och istället lutat mig mer på titlar jag läst sedan tidigare när det gäller bokprat. Lite grand med avsikten att spara mig själv lite.


Självklart har jag högvis med titlar hemma nu som jag planerar att läsa under min ledighet, plus att jag har en hel del böcker på min Mini som ska få följa med till Kreta i nästa vecka. Det ska bli lite kul att se hur mycket jag faktiskt kommer att läsa av det jag tänkt mig, och hur mycket annat, mer spontanläsning, det blir.







Några av de titlar jag vill läsa i sommar är; Tiden går så långsamt när man tittar på den, In the blood, Canada, Nightfilm, A field of darkness och Steglitsan. Självklart finns det många, många fler där hemma i högen, men som sagt, vi får se vad det blir!







torsdag 10 juli 2014

Ytterligare en kvinna jag vill lära känna lite bättre

Jag var inne på Cornelia Read's hemsida och blev väldigt sugen på att läsa hennes serie om Madeline Dare. Jag har varit på väg flera gånger men det har alltid kommit annat emellan. Tror det är dags nu i sommar.




Hjälp!

Varför blir mina inläggsrubriker i denna hemska färg? Kan inte byta?!?

Instawidget!

Lite glad blev jag när det visade sig vara hur enkelt som helst att dela Instagram på bloggen!

onsdag 9 juli 2014

När mina sökningsgener vaknar till liv





Lisa Unger är en författare som jag läst ett par titlar av, men gärna vill återkomma till. Jag började kika lite för att reda ut de olika titlarna, vilket inte var det lättaste. Klickade mig istället fram till Lisa Ungers hemsida och fick på ett litet kick klart för mig hur det ligger till! Nu kan jag börja planera min läsning ...

torsdag 3 juli 2014

Trögt går det ...

Titel; Bobo i apskolan
Författare; Malte Persson & Mattias Adolfsson
Förlag; Bonnier Carlsen




Ja, trögt med inlägg, men läser det gör jag. Högt, lågt, barn, ungdom och vuxen. Precis som vanligt! Och inläggen kommer. Det bara dröjer lite. Här är i alla fall en liten härlig pärla att högläsa, Bobo i apskolan! Mycket att prata om och att skratta åt. Bobo ska precis börja apskolan, och som han har väntat. Det är precis lika spännande som han trott. Till att börja med. Efter några dagar när de fortfarande bara lär sig om bokstaven A och siffran 1 så tycker han nog att fröken skulle kunna rappa på lite. Det tycker inte fröken. Hon säger till honom att får faktiskt vänta med att tjata om bokstaven B tills de ska börja på högstadiet ... Bobo får helt enkelt ta saken i egna händer och letar därför upp babianen Brynolf. Väl hos Brynolf får han reda på en hel massa saker!