lördag 21 december 2013

Helg!

Bibliotekskatten säger God Jul & Gott Nytt År redan nu! Jag kommer inte ha tillgång till Internet på ett tag, vilket säkert är väldigt nyttigt! Nu ska här läsas framför brasan, åkas skidor och umgås med familjen för hela slanten...

Bokbloggare mot rasism

Idag kommer bokbloggarna runt om i landet att vara fulla av fina inlägg med rubriken ovan! Hoppas många är inne och läser. Själv är jag på språng och har inte riktigt hunnit med, men ville i alla fall få ut något litet med den gemensamma rubriken.

Dagens bok & dagens låt 21 dec









http://open.spotify.com/track/1V6yR0IuuCCsRgfu9IaqJx

torsdag 12 december 2013

Dagens bok & dagens låt 12 dec




http://open.spotify.com/track/60VcYHxoyOdZyFb1EaKJdN

fredag 6 december 2013

Barnhemmet

Titel; Barnhemmet
Författare; Cecilia Lidbeck
Förlag; Lilla Piratförlaget
Recensionsexemplar

Vad händer egentligen med barnen som försvinner spårlöst från det förskräckliga Barnhemmet? Ingen vet, och när de barn som fortfarande finns kvar får reda på att deras kamrater har hittats drunknade i dammen blir de först som lamslagna av sorg. Men sedan börjar de fundera lite, och inser ganska snart att det är någonting som inte riktigt stämmer. När det börjar dyka upp små broderade meddelanden på dukar och andra textilier förstår de att de måste göra någonting, och det snabbt, för att rädda sina kompisar.

Mycket spännande bok för ca 9-12 åringar, med lite förr i tiden känsla, utan att för den sakens skull bli svår att läsa på något sätt.

6 dec








     

torsdag 5 december 2013

Dagens bok & dagens låt












Nästan adventskalender



Bubblat för ett tag sedan

För ett tag sedan bokcirklade Bokbubblarna igen. Alltid lika trevligt att ses.

Titel; Hatties liv
Författare; Ayana Mathis
Förlag; Brombergs



Hatties liv fick en trea i medelbetyg. Från mig var den trean stark. Jag gillade den. Trots att den ju faktiskt var fruktansvärt deppig och sorglig på sina ställen. Efter första kapitlet storgrät jag...

Lite kort om mina tankar kring boken är bland annat att det kändes lite som att läsa en novellsamling. Nu parallelläser jag Alice Munros novellsamling Brinnande kärlek för en cirkel på fb, och det kändes lite som om att fortsätta på novelltemat i o m läsningen av Hatties liv.

Precis som när man läser noveller, så var det vissa kapitel som fastnade mer än andra och vissa personer (varje kapitel handlade om en ny person, ett av Hatties barn) gillade man att läsa om mer än andra.